FRITEZE KOGAST
Električne friteze


External link opens in new tab or window Ogrevajo jih zelo zmogljivi električni grelniki iz visoko legiranega nerjavnega jekla. Nameščeni so v notranjosti bazena. Delovanje električnih grelnikov uravnava termostat, ki je zelo občutljiv na temperaturne razlike in omogoča hiter vklop grelnikov. Tudi če v bazen vložimo zmrznjeno hrano, friteza omogoča razmeroma enakomerno delovno temperaturo olja. Zaradi dodatne varnosti imajo friteze vgrajene termične varovalke.

Električne grelnike lahko dvignemo iz bazena in jih tako enostavno ter temeljito očistimo. V tokokrog je vezano tudi posebno stikalo, ki preprečuje delovanje grelnikov, če le-ti niso potopljeni v olje.


External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (Električne friteze)Plinske friteze


Olje v bazenih segrevajo visoko zmogljivi nikljani litoželezni gorilniki, ki so s sprednje strani nameščeni v ceveh. Preko teh cevi poteka toplotna izmenjava med gorilniki in oljem v bazenih. Gorilniki se prižigajo s piezo prižigalnikom, ki vžge pilotni plamen. Delovanje gorilnikov uravnava termostatski plinski regulator. Zaradi dodatne varnosti ima friteza vgrajeno tudi termično varovalko, ki prekine delovanje friteze, če temperatura olja v bazenu preseže dovoljeno mejo.External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (Plinske friteze)
 

Splošno


Zunanje površine in bazeni fritez so narejeni iz nerjavne pločevine AiSi304. Zgornja površina in bazen sta narejena iz debelejšega materiala in imata zaradi lažjega vzdrževanja zaobljene vogale. Obstajajo različni modeli fritez, ki imajo enega ali dva bazena. V vsakem bazenu lahko neodvisno od drugega nastavljamo temperaturo olja od 100 do 190 ºC.


  • Bazeni imajo pod grelniki hladno cono, v katero padajo ostanki hrane med cvrtjem in tako ne škodujejo oz. ne zmanjšujejo obstojnost olja.

  • Friteze imajo vgrajeno dvojno temperaturno varovanje.

  • Grelniki v bazenu so optimizirani, zato zagotavljajo hitro cvrtje in hkrati ne dovoljujejo prekomernega segrevanja olja.

  • Olje se pri fritezah linije 700 in 900 prazni iz bazenov skozi krogelne ventile neposredno v nerjavne posode za filtriranje in shranjevanje olja. Pri fritezah linije 600 se na izpustne ventile namesti priložena izlivna cev, skozi katero se olje iztoči v primerno posodo.

  • S fritezami se dobavijo tudi pokrovi in pletene košare iz kromirane jeklene žice.

  • Po posebnem naročilu se s fritezami lahko dobavi posoda za filtriranje in shranjevanje olja.