KUHALA TESTENIN KOGAST


External link opens in new tab or window
External link opens in new tab or window

Kuhanje testenin v čisti vodi!Priprava testenin »al dente«!Kuhala testenin so narejena iz nerjavnega jekla AiSi 304 in se uporabljajo za kuhanje testenin, riža ali zelenjave. Omogočajo pripravo velikega števila obrokov na uro. Bazen je narejen iz visoko legiranega nerjavnega jekla AiSi316Ti, ki je še bolj odporno na soli. Zaobljeni robovi bazena omogočajo lažje čiščenje.


Pri linijah 700 in 900 nudimo izpopolnjena kuhala (tipa EKT-T47/V in EKT-T49/V), kjer lahko preko posebnega preliva z gladine odstranjujemo peno oz. razstopljeni škrob. Tako testeninam omogočimo, da se vedno kuhajo v čisti vodi (10 lt. vode/kg testenin). Na zgornjih površinah se nahaja tudi odcejalnik za košarice. Izpopolnjena kuhala testenin so opremljena z dovodom sveže vode, vodnim prelivom in izpustnim ventilom.


Ogrevanje omogočajo posebni grelniki iz visoko legiranega nerjavnega jekla, ki so nameščeni pod pločevinasto zaščito na dnu posode. Ta zažčita je hkrati tudi nosilec manjših košaric. Na stikalni plošči se pri izpopolnjenih kuhalih v linijah 700 in 900 nahajata tristopenjsko stikalo in kontrolna lučka, ki označuje delovanje grelnikov. V aparat je vgrajena tudi termična varovalka, ki v primeru pomanjkanja vode izklopi električni tokokrog.


Pri liniji 600 in pri osnovnih kuhalih testenin v linijah 700 ter 900 (tipa EKT-T47/V-T in EKT-T49/V-T) se za stikalno ploščo nahaja termostat s stikalom, ki omogoča brezstopenjsko termostatsko regulacijo.


Pri liniji 600 se set košaric dobavi s aparatom, pri linijah 700 in 900 pa se morajo košarice naročiti posebej. Na voljo so košarice v merah GN 1/3 in GN1/6. Narejene so iz nerjavne luknjičaste (perforirane) pločevine AiSi304, imajo pa zaokrožene robove in vogale ter toplotno izolirane ročaje.
External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (Električna kuhala testenin)