KUHINJSKI KOTLI KOGAST
Parni kotli


Posodo ogreva vroča para, ki jo proizvaja centralna parna postaja.

Tehnični podatki: glej tabelo Kotli s pravokotno notranjo posodo

Kotli s pravokotno posodo


Električni kuhinjski kotli imajo v duplikatorju ustrezno dimenzionirane grelnike. Temperaturo v posodi oz. delovanje grelnikov regulirata stikalo in termostat, ki omogočata maksimalno moč do vretja, nato pa vzdrževanje blagega vretja. V kotel je vgrajen tudi varovalni grelnik z varnostnim termostatom, ki v primeru premajhne količine vode v duplikatorju zavaruje glavne grelnike. Hkrati rdeča kontrolna lučka na stikalni plošči opozarja uporabnika, da je potrebno doliti vodo. Vgrajene so tudi termične varovalke, ki v primeru prekomerne temperature izklopijo električni tokokrog.

  External link opens in new tab or windowTehnični podatki (Kotli s pravokotno posodo)

Plinski kotli


External link opens in new tab or window Posodo ogreva gorilnik z naravnim vlekom, ki ga regulira plinska pipa. Plamen na plinskem gorilniku prižgemo s piezo prižigalnikom, ki vžge prižigalni plamen.Kotli z okroglo posodoExternal link opens in new tab or window
  • Kuhanje juhe s pomočjo enostavne regulacije tihega vretja!
  • Vsi kotli z duplikatorjem!
  • Vgrajen izpustni ventil s koničnim tesnenjem!


Kotli imajo okroglo ali pravokotno notranjo posodo. Ohišje, zgornja površina s poglobitvami za zbiranje tekočin in notranja posoda s pokrovom so narejeni iz nerjavne pločevine AiSi304. Pokrov je uravnotežen z vzmetjo in pritrjen na ohišje s tečajem. Dno posode je narejeno iz nerjavnega jekla AiSi316Ti. Segrevanje poteka posredno preko parnega plašča (duplikatorja), kar preprečuje prijemanje hrane na stenah posode med kuhanjem. Nadtlak v duplikatorju (največ 0,5 bar) omejuje varnostna armatura. Velikost nadtlaka prikazuje manometer na varnostni armaturi.


Duplikator se polni s pomočjo mešalne baterije skozi posebno odprtino na varnostni armaturi. Presežek vode v duplikatorju steče skozi kontrolni ventil. Izpustni ventil s koničnim tesnjenjem in mešalna baterija za nalivanje vode v posodo sta narejena iz kromirane medenine.


Dodatno lahko naročite tudi posode za testenine in riž.  External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Kotli z okroglo posodo)