ŠTEDILNIKI KOGAST

 


Plinski ątedilniki z električno pečico


Plinski štedilniki z električno pečico združujejo dobre lastnosti električnih in plinskih štedilnikov.
To so hitra odzivnost in moč plinskih kuhališč z natančno temperaturno regulacijo električnih pečic.
Posebna varianta je štedilnik s kombiniranim kuhališčem, ki združuje dve električni in dve plinski kuhališči. External link opens in new tab or window


External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Plinski štedilniki z električno pečico )


Pečice


Odvisno od tipa je lahko vgrajena pečica iz nerjavnega jekla v merah GN 1/1 pri liniji 600, GN 1½ pri liniji 700 in GN 2/1 pri liniji 900. Vodila omogočajo odlaganje pladnjev v treh nivojih in se zaradi enostavnejąega čiąčenja lahko odstranijo.


Električne pečice


Pečico ogrevata ustrezno dimenzionirana grelnika skupne moči 3,1 kW pri liniji 600, 4,5 kW pri liniji 700 in 5,9 kW pri liniji 900, ki sta nameąčena na vrhu in na dnu pečice. Delovanje grelnikov neodvisno regulirata dva termostata in omogočata temperaturno nastavitev od 100 do 300 °C. V pečicah so vgrajene tudi termične varovalke, ki v primeru prekomerne temperature izklopijo električni tokokrog.

Indukcijski ątedilniki


Indukcijske ploąče se lahko po naročilu dobavljajo vgrajene v samostojne ątedilnike ali pa se vgrajujejo v termične bloke. Odjem energije poteka samo neposredno pod posodo in zgolj takrat, kadar se posoda nahaja na kuhaliąču.
Indukcijske ploąče imajo ravne in gladke steklokeramične povrąine, ki omogočajo enostavno čiąčenje. Indukcijski generator se lahko nahaja neposredno pod steklokeramično povrąino ali pa je oddvojen.

External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (indukcijski ątedilniki)


Steklokeramični ątedilniki


External link opens in new tab or window
Steklokeramične ploąče imajo ravne in gladke steklene povrąine, ki omogočajo enostavno čiąčenje. Pod steklokeramično ploąčo so vgrajeni zmogljivi sevalni grelniki. Vsako kuhaliąče omogoča kuhanje na manjąem ali večjem kroľnem polju glede na velikost posode.

Pri liniji 700 imajo notranja kuhaliąča premer 140 mm in moč do 1kW, zunanja kuhaliąča pa premer 250 mm in moč do 2,5 kW.
Pri liniji 900 imajo notranja kuhaliąča premer 160 mm in moč do 1,5kW, zunanja kuhaliąča pa premer 300 mm in moč do 3,4 kW
Plinski ątedilniki


External link opens in new tab or window
Reąetke kuhaliąč so narejene iz glazirane sive litine. Gorilniki z naravnim vlekom, ki so narejeni iz sive litine, moči 3,5 kW, 5,5 kW in 7,0 kW imajo vertikalno nameąčeno telo ter pokrov. Najmočnejąi gorilnik ima dvojno krono. Zunanje povrąine pokrovov gorilnikov so emajlirane. Moč kuhaliąč reguliramo s plinskimi pipami, gorilnike pa priľigamo s priľigalnim plamenom. Posebne vloľne posode z zaokroľenimi vogali pod kuhaliąči omogočajo zbiranje politih tekočin. Čiąčenje teh posod je enostavno, ker jih lahko izvlečemo iz delovne povrąine ter operemo v pomivalnem stroju. V liniji 900 imajo pri plinskih ątedilnikih MaxPower vsi gorilniki dvojno krono in moč 7,0 kW.

External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Plinski ątedilniki)Električni ątedilniki


External link opens in new tab or window
Zgornje povrąine z vlečenimi poglobitvami ali izvedbe s pladnjem omogočajo zbiranje tekočin in enostavno ter popolno čiąčenje.

V liniji 600 so vgrajene okrogle ploąče velikosti Ø 180 mm in Ø 220 mm moči 2 kW, v liniji 700 so vgrajene kvadratne grelne ploąče velikosti 300 x 300 mm moči 2,5 kW ali kvadratne grelne ploąče 220 x 220 mm moči 2 kW, v liniji 900 pa grelne ploąče 300 x 300 mm moči 2,5 kW in 4 kW. Delovanje grel v grelnih ploąčah regulirajo 3 ali 6-poloľajna stikala.
External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Električni ątedilniki)


Plinske pečice


Pečice ogreva gorilnik z naravnim vlekom moči 6,5 kW pri liniji 700 in moči 8,6 kW pri liniji 900. Delovanje gorilnikov regulirajo termostatski plinski ventili. Temperaturo v pečici lahko nastavljamo v temperaturnem območju od 100 do 300 °C. Plamen na plinskem gorilniku priľgemo s piezo priľigalnikom, ki vľge priľigalni plamen.

Dno pečice je narejeno iz debele jeklene ploąče in se lahko odstrani.

Konvekcijske električne pečice


External link opens in new tab or window
Pečico ogrevajo ustrezno dimenzionirani grelniki skupne moči 6,7 kW, ki so nameąčeni na spodnjem, zgornjem in zadnjem delu pečice. Za zadnjo steno pečice se nahaja ventilator. Izbirna stikala na stikalnih ploąčah omogočajo različne načine vklopov grelnikov oz. ogrevanja. Delovanje grelnikov regulira termostat, ki omogoča temperaturno nastavitev od 100 do 300 °C. V pečicah so vgrajene tudi termične varovalke.

nazaj na vrh >>

Sploąno


External link opens in new tab or window
Ohiąja in debelejąe zgornje povrąine z zaobljenimi vogali so narejeni iz nerjavne pločevine AiSi304. Vsi ątedilniki so opremljeni z regulacijskimi nogicami iz nerjavnega jekla. Pri liniji 600 nudimo različne vrste nevtralnih podstavkov, hlajeni podstavek in električno pečico / podstavek.


nazaj na vrh >>