<< Nazaj na ponudbo WINTERHALTER

Tehnika doziranja
Prava količina ob pravem času


Za optimalni rezultat pomivanja je razen izbire ustreznega stroja, dobre priprave vode, pravega čistila in sredstva za izpiranje, potrebno tudi kontinuirano doziranje čistila in sredstva za izpiranje.


Enakomerno, vedno dovolj visoko doziranje čistila in sredstva za izpiranje, je mogoče samo z avtomatičnim doziranjem s pomočjo vgrajenih ali eksternih dozirnih naprav.


Ročno doziranje čistila je odvisno od skrbnosti osebja in je hitro lahko tudi napačno, zato ga izberimo kot moľnost doziranja le v izjemnih primerih V Winterhalterjevih pomivalnih strojih za kozarce GS 202, GS 215 in pomivalnih strojih za bistroje GS 402 zagotavlja serijsko vgrajeno doziranje čistila in sredstva za izpiranje enakomerno doziranje čistila in sredstva za splakovanje, s tem pa higiensko čist rezultat pomivanja. Zaradi relativno majhnih potrebnih količin, so v teh strojih tudi rezervoarji za čistilo in sredstvo za izpiranje ľe vgrajeni. Display na stroju izpraznjenje rezervoarjev pravočasno signalizira uporabniku.


Pri pomivalnih strojih s prednjimi vrati GS 302 in GS 315 pa tudi pri prehodnih pomivalnih strojih GS 502 in GS 515 je razen serijsko vgrajenega doziranja sredstva za izpiranje mogoče tudi dodatno opcionalno  ali vgrajeno ali eksterno doziranje čistila.

Za pomivalne stroje za priprave in pomivalne stroje z več rezervoarji priporočamo za doziranje čistila eksterne dozirne naprave, ker je potrebno dozirati večje količine in pogosto pridejo v poątev sredstva v sodih.

Winterhalter nudi ąiroko paleto vgrajenih in eksternih dozirnih aparatov, ki so optimalno prilagojeni stroju in ustreznemu čistilu in sredstvu za izpiranje. To zagotavlja ne le optimalen rezultat čiąčenja, temveč tudi dolgo ľivljenjsko dobo dozirnih naprav.


vir: www.winterhalter.si