VGRADNI ELEMENTI KOGASTExternal link opens in new tab or window
Med vgradnimi elementi za sisteme »Front cooking» lahko izberemo plinska, električna ali steklokeramična kuhališča, plinske ali električne žar plošče, električne friteze, vodne kopeli in ogrevane površine. Vsi plinski aparati imajo plinski priključek R 1/2".

Program vgradnih elementov delilnih linij, barov in otokov obsega tako ogrevane kot hlajene aparate ter podajalnike krožnikov in različne vrste nadgradenj.Toplovodne kopeli omogočajo ogrevanje hrane v GN posodah globine 200 mm in so na voljo s kapacitetami od 1 do 5 posod GN 1/1.

Pri stacionarnih linijah morajo biti vodne kopeli priključene na vodovodno in kanalizacijsko omrežje, bazeni pa se polnijo s pomočjo elektromagnetnega ventila. Pri mobilnih linijah polnjenje bazenov vodnih kopelih poteka ročno. Bazen se sprazni tako, da voda odteka preko krogelnega ventila v odtočno rešetko ali ustrezno posodo.

Klasični hlajeni bazeni omogočajo hlajenje od 2 do 5 GN-1/1 posod globin 20, 50 ali 150 mm, hlajeni bazeni za led imajo enotno globino 170 mm in ventil za odtekanje vode. Hlajeni bazen za sladoled ima globino 120 mm in lahko hladi 5 posod za sladoled.  Hladilno sredstvo pri hlajenih bazenih je R134a, le pri hlajenem bazenu za sladoled se uporablja R22.  Vsi hlajeni elementi so na voljo tudi v izvedbi za priključitev na centralni hladilni sistem (Multipack).

Nad aparate lahko vgrajujemo nadgradnje, ki so lahko: nevtralne, nevtralne z razsvetljavo ali ogrevane z razsvetljavo. Zgornje steklo pri nadgradnjah omogoča kapljično zaščito hrane, vgrajene svetilke pa osvetljujejo delovno površino. Kadar želimo postreči tople jedi v daljšem časovnem obdobju, namestimo ogrevane nadgradnje z razsvetljavo.

V ogrevane ali nevtralne podajalnike krožnikov lahko naložimo do 50 krožnikov premera Ø 260 mm oz. Ø 310 mm. Uporabnavišina podajanja krožnikov je 500 mm.

Splošno


External link opens in new tab or window
Vgradni elementi za samopostreľne in delilne linije, bare in otoke ter za sisteme »Front cooking«*
* (priprava jedi pred gosti v restavraciji)


Vgradni elementi omogočajo veliko svobodo pri projektiranju in interierskem oblikovanju delilnih oz. samopostrežnih linij, barov in otokov ter sistemov »Front cooking« v sodobnih restavracijah Elemente lahko poljubno vgrajujemo v bare, otoke in linije v stacionarni ali mobilni izvedbi, poleg tega uporabniku omogočajo pri samopostrežbi prost dostop do jedi iz vseh smeri, pri sistemu »Front-cooking« pa učinkovito in estetsko pripravo ter postrežbo hrane.

Program obsega vgradne aparate za kuhanje, pripravo, ogrevanje in hlajenje ter različne vrste nadgradenj. Vsi elementi so narejeni iz visoko kvalitetnega nerjavnega jekla AiSi 304 in se zelo enostavno vgrajujejo v površine iz različnih materialov; kot npr. granit, nerjavna pločevina, Kerock, les (zgolj hlajeni aparati) in podobno. Posameznim vgradnim elementom pripadajo tudi lepo oblikovane vgradne kontrolne omarice. Toplovodne kopeli in hlajene bazene krmilijo elektronski kontrolniki temperature (z RS 485 vmesnikom), ki jih lahko priključimo tudi na računalniško mrežo (izpolnjevanje HACCP kriterijev).