PLINSKI ŽARI KOGAST
Plinski žar z vulkanskim kamenjem


External link opens in new tab or window

Pečenje jedi z manj maščob!

Plinski žar z vulkanskim kamenjem se uporablja za pečenje jedi (npr. kotletov, rib, čevapčičev in pleskavic) in nadomešča žar na oglje.


Ohišje in rešetka, na kateri se pečejo jedi, sta narejena iz nerjavne pločevine AiSi304. Pod rešetko se nahaja vulkansko kamenje, ki deluje kot prenosnik toplote med plinskim gorilnikom in rešetko. Sevanje vulkanskega kamenja in konvekcija vročega zraka zagotavljata enakomerno razporejeno toploto, ki je potrebna za pečenje jedi. Med pečenjem se odvečna maščoba izloči, v veliki meri pa jo prestreže posebno oblikovana rešetka in jo odvaja v zbiralnik.


Jedi, ki se pečejo imajo minimalno stično površino z rešetko in zato obstaja manjša možnost prijemanja ostankov hrane na rešetko. Pod gorilnikom se nahajata zbiralnika, ki prestrezata manjše kose vulkanskega kamenja in ostanke maščob. S pomočjo premičnih ročic lahko rešetko nastavimo v zgornji ali spodnji položaj.


V plinski žar sta vgrajena robustna plinska gorilnika z naravnim vlekom, ki omogočata deljeno regulacijo moči na polovici rešetke. Temperaturo brezstopenjsko uravnava plinska pipa, plamen na plinskem gorilniku pa prižgemo s piezo prižigalnikom, ki vžge prižigalni plamen.

Tehnični podatki: glej tabela Plinske žar plošče


Električne žar plošče


External link opens in new tab or window

Ogrevanje žar plošč poteka s pomočjo ustrezno dimenzioniranih električnih grelnikov, ki so v stiku s spodnjo površino žar plošče. Termostati omogočajo temperaturno regulacijo delovne plošče od 100 do 300 °C. V aparat je vgrajena tudi termična varovalka, ki v primeru prekomerne temperature izklopi električni tokokrog.


Kontrolna lučka na stikalni plošči je prižgana, ko je aparat pod električno napetostjo in ko so električni grelniki vklopljeni.

External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (Električne žar plošče)

nazaj na vrh >>Plinske žar plošče


External link opens in new tab or window

V žar plošče so vgrajeni robustni plinski gorilniki z naravnim vlekom. Temperaturo delovne plošče pri liniji 700 in 900 (od 100 do 300 °C) regulira termostatska plinska pipa, pri liniji 600 pa običajna plinska pipa. Plamen na plinskem gorilniku prižgemo s piezo prižigalnikom, ki vžge prižigalni plamen.

External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (Plinske žar plošče) 


Splošno


External link opens in new tab or window
Ohišje žar plošč je narejeno iz nerjavne pločevine AiSi304. Delovna plošča, na kateri se peče hrana je narejena iz posebnega debelega in gladkega kromiranega jekla ali sive litine, ki ima visoko toplotno prevodnost. Kromirana površina med pečenjem zelo zmanjša možnost sprijemanja hrane s površino. Delovne plošče so ravne, rebraste ali kombinirane. V liniji 700 nudimo tudi žar z vulkanskim kamenjem, posebej primeren za peko »steakov« in rib.

Tudi zgornja površina in predal za iztekajoče olje sta narejena iz nerjavnega jekla AiSi304. Pri žar ploščah širine 800mm je regulacija moči deljena na polovico plošče. Vse žar plošče so opremljene z regulacijskimi nogicami iz nerjavnega jekla.