ŠTEDILNIKI KOGAST

 


Plinski štedilniki z električno pečico


Plinski štedilniki z električno pečico združujejo dobre lastnosti električnih in plinskih štedilnikov.
To so hitra odzivnost in moč plinskih kuhališč z natančno temperaturno regulacijo električnih pečic.
Posebna varianta je štedilnik s kombiniranim kuhališčem, ki združuje dve električni in dve plinski kuhališči. External link opens in new tab or window


External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Plinski štedilniki z električno pečico ) vir: www.kogast.si


Pečice


Odvisno od tipa je lahko vgrajena pečica iz nerjavnega jekla v merah GN 1/1 pri liniji 600, GN 1½ pri liniji 700 in GN 2/1 pri liniji 900. Vodila omogočajo odlaganje pladnjev v treh nivojih in se zaradi enostavnejšega čiščenja lahko odstranijo.


Električne pečice


Pečico ogrevata ustrezno dimenzionirana grelnika skupne moči 3,1 kW pri liniji 600, 4,5 kW pri liniji 700 in 5,9 kW pri liniji 900, ki sta nameščena na vrhu in na dnu pečice. Delovanje grelnikov neodvisno regulirata dva termostata in omogočata temperaturno nastavitev od 100 do 300 °C. V pečicah so vgrajene tudi termične varovalke, ki v primeru prekomerne temperature izklopijo električni tokokrog.

Indukcijski štedilniki


Indukcijske plošče se lahko po naročilu dobavljajo vgrajene v samostojne štedilnike ali pa se vgrajujejo v termične bloke. Odjem energije poteka samo neposredno pod posodo in zgolj takrat, kadar se posoda nahaja na kuhališču.
Indukcijske plošče imajo ravne in gladke steklokeramične površine, ki omogočajo enostavno čiščenje. Indukcijski generator se lahko nahaja neposredno pod steklokeramično površino ali pa je oddvojen.

External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki (indukcijski štedilniki) vir: www.kogast.si


Steklokeramični štedilnikiSteklokeramične plošče imajo ravne in gladke steklene površine, ki omogočajo enostavno čiščenje. Pod steklokeramično ploščo so vgrajeni zmogljivi sevalni grelniki. Vsako kuhališče omogoča kuhanje na manjšem ali večjem krožnem polju glede na velikost posode.

Pri liniji 700 imajo notranja kuhališča premer 140 mm in moč do 1kW, zunanja kuhališča pa premer 250 mm in moč do 2,5 kW.
Pri liniji 900 imajo notranja kuhališča premer 160 mm in moč do 1,5kW, zunanja kuhališča pa premer 300 mm in moč do 3,4 kW
Plinski štedilnikiRešetke kuhališč so narejene iz glazirane sive litine. Gorilniki z naravnim vlekom, ki so narejeni iz sive litine, moči 3,5 kW, 5,5 kW in 7,0 kW imajo vertikalno nameščeno telo ter pokrov. Najmočnejši gorilnik ima dvojno krono. Zunanje površine pokrovov gorilnikov so emajlirane. Moč kuhališč reguliramo s plinskimi pipami, gorilnike pa prižigamo s prižigalnim plamenom. Posebne vložne posode z zaokroženimi vogali pod kuhališči omogočajo zbiranje politih tekočin. Čiščenje teh posod je enostavno, ker jih lahko izvlečemo iz delovne površine ter operemo v pomivalnem stroju. V liniji 900 imajo pri plinskih štedilnikih MaxPower vsi gorilniki dvojno krono in moč 7,0 kW.

External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Plinski štedilniki) vir: www.kogast.siElektrični štedilnikiZgornje površine z vlečenimi poglobitvami ali izvedbe s pladnjem omogočajo zbiranje tekočin in enostavno ter popolno čiščenje.

V liniji 600 so vgrajene okrogle plošče velikosti Ø 180 mm in Ø 220 mm moči 2 kW, v liniji 700 so vgrajene kvadratne grelne plošče velikosti 300 x 300 mm moči 2,5 kW ali kvadratne grelne plošče 220 x 220 mm moči 2 kW, v liniji 900 pa grelne plošče 300 x 300 mm moči 2,5 kW in 4 kW. Delovanje grel v grelnih ploščah regulirajo 3 ali 6-položajna stikala.
External link opens in new tab or window   External link opens in new tab or windowTehnični podatki ( Električni štedilniki) vir: www.kogast.si


Plinske pečice


Pečice ogreva gorilnik z naravnim vlekom moči 6,5 kW pri liniji 700 in moči 8,6 kW pri liniji 900. Delovanje gorilnikov regulirajo termostatski plinski ventili. Temperaturo v pečici lahko nastavljamo v temperaturnem območju od 100 do 300 °C. Plamen na plinskem gorilniku prižgemo s piezo prižigalnikom, ki vžge prižigalni plamen.

Dno pečice je narejeno iz debele jeklene plošče in se lahko odstrani.

Konvekcijske električne pečicePečico ogrevajo ustrezno dimenzionirani grelniki skupne moči 6,7 kW, ki so nameščeni na spodnjem, zgornjem in zadnjem delu pečice. Za zadnjo steno pečice se nahaja ventilator. Izbirna stikala na stikalnih ploščah omogočajo različne načine vklopov grelnikov oz. ogrevanja. Delovanje grelnikov regulira termostat, ki omogoča temperaturno nastavitev od 100 do 300 °C. V pečicah so vgrajene tudi termične varovalke.

nazaj na vrh >>

SplošnoOhišja in debelejše zgornje površine z zaobljenimi vogali so narejeni iz nerjavne pločevine AiSi304. Vsi štedilniki so opremljeni z regulacijskimi nogicami iz nerjavnega jekla. Pri liniji 600 nudimo različne vrste nevtralnih podstavkov, hlajeni podstavek in električno pečico / podstavek.


nazaj na vrh >>